Duitse bondscoach: 'Voor iedereen onwennig'

FIFA-baas jubelt: 'Ik ben er hartstikke blij mee'

Deel via social media:

Bronvermelding
AFP
Redacteur
Gianni Infantino
Publicatie datum

De FIFA is lovend over het gebruik van de videoscheidsrechter bij de Confederations Cup. In vier wedstrijden is vijfmaal gebruik gemaakt van de Video Assistant Referee (VAR). "Ik ben er hartstikke blij mee tot dusver. Dit is de toekomst van het moderne voetbal", stelt president Gianni Infantino op de website van de wereldvoetbalbond.

Alle vijf de keren ging het om het al dan niet toekennen van een doelpunt. "We hebben gezien dat de video-assistent heeft geholpen bij het maken van de juiste beslissingen", jubelt Infantino. "Hier hebben de supporters zoveel jaren op gewacht. Dit is een historisch toernooi, want deze test helpt ons ook om de processen te verbeteren en de communicatie aan te scherpen."

Onwennig

De Duitse bondscoach Joachim Löw zou dat ook graag zien, zodat de beslissingen met videobeelden sneller genomen kunnen worden. "We moeten even afwachten hoe het zich verder gaat ontwikkelen. Het is voor iedereen onwennig wanneer het spel voor één of twee minuten wordt stilgelegd", zei Löw bij de ZDF na de gewonnen wedstrijd (3-2) van 'die Mannschaft' tegen Australië. Bij de tweede Australische treffer werd de videoreferee geraadpleegd vanwege een vermeende handsbal van doelpuntenmaker Tomi Juric.

Bronvermelding
Reuters
Redacteur
Joachim Löw moet nog wennen aan het feit dat het spel steeds stilligt.

"Het is het proberen waard om dan de videobeelden te raadplegen", vindt Löw. "Tot op heden heeft het systeem zich bewezen." De videotechniek wordt alleen toegepast bij beslissende spelsituaties. Het gaat dan om doelpunten, strafschoppen en bij het toekennen van rode kaarten. De VAR werd eerder getest op het WK onder twintig jaar in Zuid Korea en in de finale van het WK voor clubteams in december.

Deel via social media:

Meer over