De Randamie totaal verrast door afpakken titel

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Germaine de Randamie won de titel ongeveer vier maanden geleden.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Germaine de Randamie heeft verbijsterd gereageerd op het nieuws dat de UFC haar vedergewichttitel heeft afgepakt. 

"Ik had geen idee dat dit zou gaan gebeuren", aldus de Nederlandse vechtster tegenover MMAFighting.com. "Ik het heb via social media vernomen. Niemand heeft me hier ooit iets over verteld."

De Randamie veroverde de titel vier maanden geleden na een zege op Holly Holm. De Utrechtse weigerde recentelijk een gevecht met Cris Cyborg en dat is voor de UFC uiteindelijk de reden geweest om haar de titel af te nemen. 

Bronvermelding
Twitter UFC
Redacteur
Chris Cyborg

"De UFC heeft Germaine de Randamie laten weten dat ze niet langer de vedergewichtkampioene is. Dit omdat ze haar titel niet wilde verdedigen tegen de nummer één uitdager Cris Cyborg. De UFC verwacht dat elke kampioen, om de integriteit van de sport te behouden, de strijd aangaat met haar concurrenten." 

De Randamie had geen trek in een gevecht met Cyborg, omdat de Braziliaanse in het verleden is betrapt op dopinggebruik. "Cyborg is een bewezen valsspeelster", stelde Brian Butler recentelijk. "Ze zal altijd verdacht blijven en gezien worden als een vechtster die liever het systeem verslaat dan zich aan de regels conformeert. Wij vinden dat Cyborg helemaal niet in de UFC thuishoort."

Deel via social media:

Meer over