'Roglic heeft geen last van Dennis'

Deel via social media:

Bronvermelding
EPA
Redacteur
Rohan Dennis won vorige week ook al de 6 kilometer lange proloog van de Ronde van Zwitserland.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

LottoNL-Jumbo mikt op 1 juli, tijdens de proloog van de Tour de France, met Primoz Roglic op de eerste gele trui. De Nederlandse formatie lijkt in ieder geval geen rekening te hoeven houden met de ijzersterke Rohan Dennis. 

De Australische tijdritspecialist van BMC, die twee jaar geleden in Utrecht de proloog won, gaat de Ronde van Frankrijk waarschijnlijk missen. 

"Ik sta op de reservelijst en dus ziet het er naar uitziet, blijf ik thuis. Mijn grote doel dit jaar was niet de Tour, maar de Giro d'Italia. Ik wilde kijken of ik me als klassementsrenner kon tonen, maar helaas moest ik na een val al vroeg afstappen", aldus Dennis na zijn winst in de afsluitende tijdrit in de Ronde van Zwitserland in gesprek met Cycling Pro.

Bronvermelding
EPA
Redacteur
Primoz Roglic is de Sloveens kampioen tijdrijden.

"Ik had er in Frankrijk graag bij geweest om onze kopman Richie Porte te helpen. Hij is een goede vriend van me. Het is een droom om met het geel over de Champs-Élysées te rijden, zelfs al draag ik de trui niet zelf. Maar ik blijf dus waarschijnlijk thuis."

Toch blijft BMC gevaarlijk voor LottoNL-Jumbo. Naast Porte heeft ook de jonge Zwitser Stefan Küng een goede tijdrit in de benen. "De ploeg denkt weldegelijk aan het geel. Küng staat voor mij op de lijst en hij is al sinds december bezig met deze proloog. Hij heeft een goede kans."

Dennis krijgt in de Vuelta a España waarschijnlijk een herkansing wat betreft zijn klassementsambities. "Ik wil graag de Ronde van Spanje rijden. De Vuelta is ook een goede voorbereiding op de WK in Noorwegen later dit jaar."

Deel via social media:

Meer over