'Als knecht van Froome hoef ik er ook nog niet perse de eerste dag te staan'

Poels rekent op Tour de France

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Wout Poels hoopt op deelname aan de Tour de France.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Wout Poels lijkt volledig hersteld van een ernstige knieblessure. De Limburger deed mee aan de Route du Sud en dat verliep zonder problemen. “De opluchting is groot. Zeker omdat ik de afgelopen weken geen last meer van mijn knie heb gehad.”

Of Poels in de Tourploeg rond drievoudig winnaar Chris Froome zit, is binnen Team Sky nog niet beslist. "Ik heb wel vertrouwen dat ik erbij zit. De progressie is de afgelopen weken duidelijk zichtbaar. Als knecht van Froome hoef ik er ook nog niet perse de eerste dag te staan. Er wordt meer gekeken om mij als frisse arbeider in de derde week in de Alpen nog vol in te zetten.”

Hij vervolgt: “Ik blijf nu ook nog enkele dagen in de Pyreneeën om enkele ritten te verkennen. Dat zijn signalen dat de ploeg vertrouwen in mij heeft. Verder is er ook al gesproken om in het najaar ook in de Vuelta a España van start te gaan. Omdat ik er drie maanden uit heb gelegen, zou dat wel eens goed kunnen uitpakken. Ik zal daar in ieder geval nog fris genoeg zijn om sterk te rijden. Maar eerst hopelijk weer aan de zijde van Chris de Tour rijden.”

De belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar begint over iets minder dan twee weken in Düsseldorf.

Deel via social media:

Meer over