Nachtelijk drama voor Toyota in Le Mans

Deel via social media:

Bronvermelding
AFP
Redacteur
De Toyota van Nicolas Lapierre wordt weg getakeld.
Publicatie datum

De 85e editie van de 24 Uur van Le Mans is op een drama uitgelopen voor Toyota.

Even na middernacht gingen kort na elkaar twee van de drie bolides van het Japanse fabrieksteam kapot. Eerst strandde de Toyota met startnummer 7, met de Japanner Kamui Kobayashi achter het stuur, vanwege problemen met de koppeling. De voormalige Formule 1-coureur lag aan kop van de race toen hij werd getroffen door pech.

Even later moest ook de Toyota met startnummer 9, die op dat moment op de tweede plaats reed, de strijd staken. De Japanse bolide van de Franse coureur Nicolas Lapierre botste met een andere auto en raakte daardoor dusdanig beschadigd dat de race gestaakt moest worden. De derde Toyota (startnummer 8) van de voormalige Formule 1-coureurs Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima stond lang in de pits omdat de motor en accu vervangen moesten worden en raakte daardoor op grote achterstand.

Vorig jaar liep de 24 Uur van Le Mans ook al op een drama uit voor Toyota. De Japanner Nakajima leek op weg naar de winst, tot zijn bolide in de laatste minuten voor de finish plotseling stil viel. Daardoor kon Porsche de overwinning grijpen op het beroemde Circuit de la Sarthe.

Dit jaar koerst Porsche opnieuw af op de zege. De bolide van de Zwitser Neel Jani, André Lotterer uit Duitsland en de Brit Nick Tandy gaat ruim aan kop. De Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung ligt met het team van Jackie Chan in de Oreca 07-Gibson op de tweede plaats, het Racing Team Nederland van Frits van Eerd, Jan Lammers en Rubens Barrichello rijdt op de zestiende plek. De finish is zondag om 15.00 uur.

Bronvermelding
AFP
Redacteur
Stephane Sarrazin baalt na het uitvallen van teamgenoot Kamui Kobayashi.

 

Deel via social media:

Meer over